13 Eylül 2011 Salı

Mim7 Çocukluğumuza Dönelim! Kamikaze

1- Çocukluk yıllarınızda en sevdiğiniz, en çok oynadığınız oyunlar nelerdi?
2- İlkokul yıllarında en yakın arkadaşlarınızdan hatırlayabildiğiniz birisi var mı? Onunla hala görüşüyor musunuz? Şu anda nerede yaşıyor? okuyor mu çalışıyor mu? Bilginiz var mı*
3- Yeni biri ile karşılaştığınızda ilk izlenimlerin çok önemli olduğunu söylerler. Aşk da nefret de bir kaç saniyede alevlenirmiş eğer denilenler doğru ise. Konumuz aşk ya da nefret değil ama peki siz, siz İlk karşılaştığınız birisinde ilk önce neye dikkat edersiniz? Bu dikkat ettiğiniz fiziksel özellik size neler anlatır?

1- Saklambaç,beş taş,ip atlamak,sek sek hatırlayabildiğim en çok sevdiğim oyunlardı.Arkadaşlarımla bu oyunları oynamayı çok severdim.Şimdiki çocuklar maalesef bilgisayar çocuğu oldular.Bilgisayarın başından kalkmıyorlar.Gerçi bizim zamanımızda olsaydı bilgisayar bizde mi öyle olurduk bilemiyorum.

2-İlkokul birinci sınıf arkadaşlarımı özellikle unutamadım.Her zaman aklımdaydılar.İlkokula "İzmir Aydoğdu İlkokulu"nda başladım.Kendimi çok şanslı hissediyorum.Hem öğretmenim hem de arkadaşlarımı çok sevdim.Babamın memur olması sebebiyle tayinimiz çıktı ve başka bir şehire gittik.Orda da iyi arkadaşlarım oldu ama ben Süheyla hocam ve arkadaşlarımı unutamadım ve facebook sosyal paylaşım sitesi sayesinde arkadaşlarımın çoğunu buldum:) O kadar mutlu oldum ki işte teknolojinin en güzel yanı bu.Arkadaşlarımın çoğu evlenmiş.Çalışıyorlar.Onların adına çok mutlu oldum.Yıllar geçse bile biz birbirimizi bulunca kendimizi hayatımızın en güzel dönemi olan ilkokulda hissettik:)Methiye arkadaşım Anadolu Üniversitesi Anaokulu öğretmenliği bölümünü bitirmiş.Şu anda sınava hazırlanıyor.Umarım hayal ettiği gibi başarılı olup sınavlarda çok istediği mesleğine kavuşur.Eminim çok harika bir öğretmen olacak.Allah herkesin dilediği işe girmesini nasip etsin.Bu arada Methiye arkadaşım ve Özlem arkadaşımla biz sınıfın orta bölümünde en önde oturuyorduk:) Özlem arkadaşımı da umarım buluruz. Süheyla öğretmenim ile görüşüyoruz.Bize verdiği tüm emekler için teşekkür ediyorum.İyi ki varsın öğretmenim.Tüm arkadaşlarım iyi ki varsınız.

3- Ben ilk önce karşımdaki kişinin yüzüne ve gözlerine bakarım.Gözler çok şey anlatır.Bütün duygularımızı ele verir diye düşünüyorum.

Ve bu güzel mim için Vladimir arkadaşıma teşekkür ediyorum.Çocukluğuma döndüm.Çok güzeldi.

2 yorum:

Pabuç dedi ki...

1-çamurdan ,öanak-çömlek yapıp fırında pişirirdik :) Bir de çizgi diye bir oyun vardı...Bir de çiviyle toprak üzerine şekiller içerek ilerlediğimiz bir oyun vardı onu oynardım ...

Erkek gibi bişey mişim bende :)

2-İlkokuldan kimseyle görüşmüyorum..Bazen karşılaşıyoruz o kadar..

3-Fiziksel özelliklerine pek bakmam..Konuşma şekline ve konuştuğu konuşara çok dikkat ederim..İnsanlara tavırları da çok önemlidir benim için...İnsanları önce gözlemlerim sonra belki arkadaş olurum..

Adsız dedi ki...

Pabuççum çok güzel yazmışsın:)ne güzel çocukluğumuza dönmekk:)) Vladimir sağol beğenmene sevindim:)Aydoğdu ilkokulunda çok okuyamadığıma yanıyorum.Az zaman geçirdim.Olsun anıları yeter.Çok şey kattı bana.Sevgilerimle.